Уряд Польщі допоможе в оплаті рахунків за електроенергію виробникам та експортерам

27 жовтня 2022, 11:12 2136

Польський уряд завершує розробку програми, яка допоможе компаніям і домогосподарствам в умовах високих та нестабільних цін на енергоносії.

Про це повідомляє Freshplaza.

Збирання врожаю польських яблук ще триває, але попит на ранні сорти вже перебуває на піку. Незабаром робітники будуть переведені з полів до пакувальних цехів, і виробничі потужності працюватимуть на повну силу.

За словами менеджера з експорту польського експортера яблук Appolonia Якуба Кравчика, уряд Польщі розробив спеціальну програму: «Наш уряд щойно запустив програму, яка дозволить домогосподарствам і компаніям купувати енергію за поточними цінами. Ця програма нова, і вона має бути повністю узгоджена найближчими днями, тому ми її обов'язково розглянемо. Якщо це зменшить наші рахунки, то це гарна новина для всіх експортерів продукції. Є також невеликі субсидії на вугілля тощо для домогосподарств і виробників».

Щодо цін, Якуб Кравчик все ще сподівається, що вони зростуть у найближчі кілька тижнів: «Поточна ціна на яблука все ще надто низька, щоб покрити всі наші виробничі витрати. Найближчими тижнями вона має збільшитися. Нам дуже важко сказати, чи буде прибуток на даний момент, потрібно дочекатися закінчення сезону. Отримувати гідний прибуток стає дедалі важче, тому що вимоги клієнтів ускладнюються. Нам потрібно продавати всі калібри за правильною ціною, всі витрати складно передбачити у довгостроковій перспективі, і зрештою всі рахунки мають бути сплачені».