На будівництво сховищ для українського зерна Польщі потрібно 4 місяці

16 червня 2022, 09:54 1007

Міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик заявив, що на будівництво тимчасових зерносховищ на кордоні з Україною для вивезення зерна піде від трьох до чотирьох місяців.

Він зазначив, що анонсована напередодні пропозиція президента США Джо Байдена забезпечити інфраструктуру для вивезення зерна на польсько-українському кордоні є «вкрай цікавою», але для її втілення потрібно вирішити багато практичних питань, повідомляє «Європейська правда».

«Йдеться про місцеперебування, розмір, допоміжну інфраструктуру, джерела фінансування, питання власності та багато інших проблем», — зазначив польський міністр.

На думку Ковальчика, зерносховища потрібно розташувати на місці, де закінчується українська колія, щоб полегшити подальше транспортування.

Він також зазначив, що наразі Польща може забезпечити вивезення приблизно 1,5 млн т зерна з України на місяць, тоді як потреба становить близько 5 млн т.

«Водночас слід зазначити, що такі інвестиції можна буде завершити приблизно через три-чотири місяці», — додав Ковальчик.