Данські свинарі отримуватимуть винагороду за стійке виробництво

20 вересня 2022, 11:05 1885

Danish Crown готова зробити важливий крок на шляху до скорочення удвічі викидів CO2 у свинарстві. Якщо власники мають сертифікат сталого розвитку та можуть документувати споживання корму свинями, то з 2023 р. вони можуть розраховувати на надбавку у розмірі 10 крон за свиню/кг.

Про це повідомляє euromeatnews.

Заявлена мета Danish Crown — виробляти екологічно нейтральне м'ясо з 2050 р. та вдвічі скоротити вплив на клімат до 2030 р. Тепер група готова нагородити постачальників, які мають сертифікат сталого розвитку та постійно повідомляють про споживання кормів. А низьке та сприятливе для клімату споживання корму відіграє центральну роль у роботі зі зменшення впливу на клімат.

«Вперше Danish Crown винагороджує грошима фермерів, які докладають зусиль в ім'я сталого розвитку. Це важливий крок для нас, але також і природний крок, тому що сталий розвиток буде важливим конкурентним параметром у майбутньому. Водночас це добре поєднується з нашим проєктом Andelstanken 2.0, де разом із кооперативними кормовими компаніями ми вибираємо кормові суміші, які працюють найкраще, щоб ми могли спільно оптимізувати весь ланцюжок створення вартості найближчими роками», — зазначає директор з обслуговування власників Danish Crown Ніколай Норгаард.

В цілому споживання кормів є значним кліматичним навантаженням у свинарстві, і тому добавка є важливою частиною роботи з посилення уваги до правильного вибору корму на фермах.

«Власники кооперативів спільно беруть участь у ланцюжку створення вартості від корму до бекону, і таким чином, це фантастична відправна точка для можливості документування стійкості та впливу на клімат. Це надзвичайно важливий сигнал, що фермери спільно погодилися цілеспрямовано працювати для стійкішого виробництва. Ми пишаємось цим рішенням, тому що це великий крок на шляху до досягнення наших цілей у сфері клімату», — каже Ніколай Норгаард.

Ми повністю усвідомлюємо, що 10 крон за 1 кг свинини не є першорядною сумою для окремого фермера. Але для нас важливо надіслати сигнал про те, наскільки необхідно, щоб свинарство продовжувало свій активний розвиток у плані сталого розвитку. І ми відкриті для розширення схеми за рахунок більшої кількості ініціатив, ніж просто стійкі корми у майбутньому», — зазначає Ерік Бредхольт.