НБУ готує часткове скасування валютних обмежень для імпортерів

01 липня 2022, 16:12 1284

Національний банк України (НБУ) разом із Міністерством економіки опрацьовує варіанти пом’якшення валютних обмежень для імпортерів.

Про це у пресслужбі НБУ повідомили в коментарі виданню «Forbes Україна».

Зазначається, що Мінекономіки наполягає на тому, щоб НБУ скасував обмеження на купівлю валюти та її переказ для купівлі імпортних товарів уже з 1 липня, каже перший заступник міністра економіки Денис Кудін. Вони добре спрацювали на початку війни, але зараз гальмують розвиток бізнесу, вважає він. Нині за рішенням НБУ це можливо лише для критичного імпорту, перелік якого затверджує Кабмін.

Натомість НБУ не планує так швидко відмовлятися від чинних правил, зазначає топменеджер Нацбанку, що просив не згадувати його імені у цій статті.

Офіційно пресслужба регулятора повідомила, що закон про повернення ПДВ та мита на імпортні товари, які було скасовано на початку війни, створить передумови для скасування обмежень на купівлю валюти та транскордонні перекази для імпорту товарів. Нацбанк разом із Мінекономіки опрацьовує варіанти пом’якшення обмежень для імпортерів, повідомили виданню у Нацбанку.