Львівщина розширила програму підтримки аграріїв

21 липня 2022, 09:53 1824

Львівська обласна військова адміністрація внесла зміни до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«У зв’язку з продовженням дії воєнного стану дію програми поширено на жнивну кампанію та осінньо-польові роботи. Також збільшено фінансування за напрямом часткового відшкодування вартості високорепродукційного насіння згідно поданих заявок», — говориться у повідомленні. 

Окрім цього, фінансова підтримка на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів тепер надається суб’єктам підприємництва на придбання насіннєвого матеріалу, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, послуг, пов’язаних із виробництвом сільськогосподарської продукції, придбання комплектуючих виробів і деталей для ремонту виробничого і невиробничого обладнання, придбання матеріалів, будівельних матеріалів, інвентарю та інструментів для проведення ремонтних робіт господарським способом, придбання основних засобів, біологічних активів для діяльності в АПК.

Програмою визначено 5 основних критеріїв, за якими будуть оцінюватись подані заявки-анкети на отримання пільгового кредиту. А саме: 

  1. Кількість земель сільськогосподарського призначення (рілля, пасовища, сіножаті, багаторічні насадження в обробітку (користуванні).
  2. Кількість тварин, які утримуються.
  3. Кількість основних видів продукції, яка виробляється.
  4. Середньооблікова кількість робочих місць.
  5. Сума сплачених податків, зборів.

Суб’єкти підприємництва, які продемонструють позитивну динаміку за будь-якими трьома критеріями з п’яти, матимуть переважне право на одержання кредиту в сумі до 500 тис. грн терміном до 5 років із відтермінуванням погашення основної суми зобов’язання до 1 року.