В Україні формують спільноту із розвитку сільських територій

22 лютого 2022, 08:00 905

Онлайн-видання AgroPortal.ua рік тому, 22 лютого 2021 р., створило у соцмережі Facebook групу «Неймовірні села України». За цей час до спільноти, яка турбується про розвиток сільських територій, приєдналося понад 2 тис. учасників.

«Наша спільнота об’єднує людей, які дотичні до розвитку сільських територій та автентичності села, які дотримуються принципів ощадливого ведення сільського господарства та кругового виробництва, які підвищують привабливість життя в селі», — зазначає керівник AgroPortal.ua Алла Стрижеус.

Учасники Facebook групи діляться інсайдами, успішним досвідом своїх громад та проблемами, які виникають на шляху до реалізації ідей.

«В спільноті ми також розповідаємо про неймовірні локації для подорожей. Адже завдяки конкурсу «Неймовірні села України» всі дізналася, що в селах є такі родзинки: Тунель кохання, замок Терещенків, найдовша гіпсова печера на світі, Лемурійське рожеве озеро, водоспад у вигляді Кінг-Конга, скульптури, як у Луврі тощо», — каже координатор проєкту «Неймовірні села України. Сталий розвиток» Іванна Панасюк.

До 31 березня триває подача проєктів із розвитку сільських територій на Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України. Сталий розвиток».

Анкета села-учасника

Село-переможець отримає 100 тис. грн на реалізацію проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.


Інформаційні партнери: онлайн-медіа «Фундамент» (Полтавська область), ГО «Подолянка» (Хмельницька область), ГО «Зроби наступний крок» (Одеська область), «Турінформ Закарпаття», Управління туризму Київської ОДА.


Світлана Яценко, AgroPortal.ua