Українські аграрії переходять на елеваторне обладнання вітчизняного виробництва

03 вересня 2024, 11:10 704

Елеваторний комплекс на Хмельниччині на базі ТОВ «НВА «Перлина Поділля» почали будувати 10 років тому. Спочатку встановили американську тримодульну сушарку. А вже за 5 років перейшли на обладнання українського виробництва LUBNYMASH, яке анітрохи не поступається американському.

Про це AgroPortal.ua розповів директор елеватора ТОВ «НВА «Перлина Поділля» Олексій Прокопчук.

«Ми взяли спочатку одну сушарку LUBNYMASH шахтного типу, яка за якістю відповідає усім нашим вимогам. За рік облаштували ще одну лінію, придбали таку саму сушарку. Адже, на мою думку, в Україні конкурентної за ціною та якістю немає», — зазначив Олексій Прокопчук.

Тож сьогодні на підприємстві загалом працює три сушарки (1 американська, 2 шахтні — від LUBNYMASH потужністю 65 т/год).

propData.content.image
Олексій Прокопчук, директор елеватора ТОВ «НВА «Перлина Поділля»

Відмінність між американською сушаркою та українським обладнанням помітили: американська сушарка модульна, а LUBNYMASH — шахтна, і з нею цікавіше працювати. Зерно виходить вже холодне, його можна відправляти в силоси, а після американської сушарки збіжжя потребує охолодження.

Підсилили ефективність сушіння зерна, обладнавши сушарки двома автоматичними твердопаливними теплогенераторами від української компанії GRECO GROUP, які забезпечують собівартість сушіння на рівні 8-12 грн з 1 т%. Потужність кожного теплогенератора складає 5 МВт.

За словами Олексія Прокопчука, зерносушарки — це один із його найулюбленіших видів обладнання на елеваторі. Адже найголовніше — відмінний результат, а сушарки LUBNYMASH його забезпечують, справно працюють та ефективно висушують зерно. Завдяки якісному елеваторному обладнанню разом із автоматичними твердопаливними теплогенераторами GRECO GROUP, які працюють на альтернативних видах палива, досягається максимальна економіка сушіння зерна.

Проєкт #СушиPRO100 реалізується за підтримки компаній LUBNYMASH & GRECO GROUP


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua