Джерело фото: Галина Зварич
Минулого року крафтова виноробня Biologist, яка має виноградники в Одеській та Київських областях, запустила новий цех і наростила обсяги виробництва вина — з 35 до 55 тис. пляшок на рік (57%).
Про це під час Львівського ярмарку смаку розповів для AgroPortal.ua бренд-амбасадор виноробні Максим Польгуй.
Максим Польгуй, бренд-амбасадор Biologist
«Останніми роками обсяги зростають. Ми виросли за рік з 35 до 55 тис. пляшок. Площі під виноградниками також збільшуються. Зараз у Biologist два виноградники — 3 га на Київщині та 14 га в оренді на Одещині. Київські виноградники ми оброблюємо біодинамічним методом, експериментуємо з сортами. Це, власне, відображається у наших винах», — зазначає Польгуй.
Серед найпопулярніших позицій виноробні — оранж та пет-нати, які особливо активно купують у теплий сезон.
«Оранж — це бурштинове нефільтроване сухе вино, в основі якого сорт винограду Сухолиманський. Виготовлене воно шляхом спонтанного бродіння на диких дріжджах і мацерацією на вичавках (настоювання виноградного соку на шкірках винограду) протягом 2 місяців. Також гарно продаються пет-нати, які виготовлені методом ансестраль — розлив наприкінці бродіння, коли пляшки закривають «пивними» кришками. Таке вино не потребує додавання сірки завдяки природному вуглекислому газу», — розповідає представник Biologist.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua