Популярна крафтова виноробня збільшила обсяги виробництва на 60%

23 травня 2025, 14:50 1838

Джерело фото: Галина Зварич

Минулого року крафтова виноробня Biologist, яка має виноградники в Одеській та Київських областях, запустила новий цех і наростила обсяги виробництва вина — з 35 до 55 тис. пляшок на рік (57%).

Про це під час Львівського ярмарку смаку розповів для AgroPortal.ua бренд-амбасадор виноробні Максим Польгуй.

Максим Польгуй, бренд-амбасадор Biologist

«Останніми роками обсяги зростають. Ми виросли за рік з 35 до 55 тис. пляшок. Площі під виноградниками також збільшуються. Зараз у Biologist два виноградники — 3 га на Київщині та 14 га в оренді на Одещині. Київські виноградники ми оброблюємо біодинамічним методом, експериментуємо з сортами. Це, власне, відображається у наших винах», — зазначає Польгуй.

Серед найпопулярніших позицій виноробні — оранж та пет-нати, які особливо активно купують у теплий сезон.

«Оранж — це бурштинове нефільтроване сухе вино, в основі якого сорт винограду Сухолиманський. Виготовлене воно шляхом спонтанного бродіння на диких дріжджах і мацерацією на вичавках (настоювання виноградного соку на шкірках винограду) протягом 2 місяців. Також гарно продаються пет-нати, які виготовлені методом ансестраль — розлив наприкінці бродіння, коли пляшки закривають «пивними» кришками. Таке вино не потребує додавання сірки завдяки природному вуглекислому газу», — розповідає представник Biologist.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua