За словами Сергія Шиша, 90% вирощеного часнику в світі йде на промислову переробку, зокрема й до фармакологічних компаній.
Експерт зазначає, що часник, вирощений в Україні та Іспанії, — найякісніший, у ньому багато ефірних олій, живильних мікро- та макроелементів, це все залежить від ґрунту та клімату.
«Китайський часник зараз нікому не потрібен. Оптова ціна в Європі — 5,6 євро/кг за українські та іспанські сорти, а за китайський — 1,8 євро/кг», — розповідає Сергій Шиш.
Він додає, що компанія «Єврошок» може викупити будь-який обсяг часнику у своїх клієнтів, допомогти з подальшою реалізацією. В Україні вони єдине сертифіковане підприємство, що виробляє 100% натуральні часникові екстракти, які використовуються у харчовій промисловості, а також порошки, пасти.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua