Крафтярі закуповують сировину виключно у перевірених постачальників

25 березня 2023, 10:30 2325

Повномасштабне вторгнення змінило плани більшості крафтових виробників, але вони не зупиняють виробництво, шукають нові канали реалізації, призвичаюються до умов ринку та маленькими кроками йдуть до поставлених цілей.

«До війни була ідея створити свій магазин, щоб виготовляти та продавати олію. Щоб реалізувати це, потрібно пройти багато етапів, але прийшла війна і зламала всі плани. Восени все-таки вирішили спробувати створити онлайн-магазин в Instagram та рухатись маленькими кроками до своєї цілі. Сьогодні інтернет-магазину вже декілька місяців», — розповідає AgroPortal.ua Ольга з Одещини.

За її словами, сьогодні екотоварів дуже багато, але, на жаль, не всім можна довіряти. Тому підприємиця переконана, що найкращий продукт той, який зроблений власноруч. 

«Я дуже відповідально ставлюсь до харчування своєї сім'ї. Читаю етикетки та розбираюсь у складових. Тож коли зрозуміла, що на прилавках магазинів багато шкідливих продуктів, почала шукати альтернативу. Придбали прес і почали виготовляти натуральну сиродавлену олію холодного віджиму спочатку для себе, а  потім близьким та знайомим», — згадує Ольга.

Вона додає, що сировину для виробництва закуповує виключно у перевірених людей, яким довіряємо. В асортименті — сиродавлені олії, масло Гхі, кокосове масло, пастила та фріпси. 

«Олію виготовляємо за допомогою гідравлічного пресу. Віджимаємо з цілісного добірного насіння, горіхів за природної кімнатної температури, що дозволяє зберегти 100% усіх корисних властивостей. Наша олія справжня, натуральна, без контакту з металом, без хімічних речовин, без нагрівання. Виготовляємо олію виключно в день замовлення, тож вона завжди свіжа та корисна», — продовжує Ольга.

Так само й пастила складається лише з натуральних інгредієнтів: мед, фрукти та ягоди з батьківського саду. Наразі мають лише одну сушарку, але згодом сподіваються, що замовлень побільшає, і для розширення виробництва придбають ще.

Також мають у продажу такий продукт, як масло Гхі. Вживати його можна, як і звичайне — додавати в каші, супи, використовувати як намазку на хліб і заправляти салати. Крім того, під впливом високих температур масло Гхі не стає токсичним, тому його можна використовувати для смаження.

«Основною нашою метою було створення органічного та якісного топленого масла Гхі, яке буде приносити користь та задоволення. Адже прагнемо, щоб все більше людей дбало про своє здорове харчування, щоб наш продукт полюбився кожному», — зазначає Ольга.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua