Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Харківської ОДА.
Зазначається, що за 9 місяців 2020 року м’яса курей, свіжого та охолодженого вироблено 13,6 тис. т, що у 2,8 рази більше за аналогічний період минулого року. Такі показники забезпечили Харківщині 4-те місце серед областей України.
Також у департаменті повідомляють, що за цей період збільшилося виробництво соняшникової олії нерафінованої на 2,5% — до 266,7 тис. т.
Виробництво ковбасних виробів і продуктів з м’яса склало 18,1 тис. т, що на 6,4% більше за аналогічний період минулого року.
На 11,8% більше вироблено масла вершкового жирністю до 85% — 3,6 тис. т.
Також значно зросло виробництво пластівців із зернових культур — до 24,1 тис. т, що на 40,8% більше за аналогічний період минулого року.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua