Буряк
У цього овоча їстівний не тільки коренеплід. Якщо правильно приготувати бадилля, листя буряка стане ніжним і смачним. Його можна смажити, тушкувати, додавати в супи, рагу, пасту і навіть робити з нього чіпси. Щоб зберегти бадилля, відріжте його від коренеплоду і нещільно загорніть у вологий паперовий рушник.
Морква
У морквяного бадилля гіркуватий присмак, але від нього можна позбутися, обдавши окропом. Підготовлену зелень слід приправити спеціями і просто додавати її в салат, соус, бутерброд, до смаженого м'яса або овочів.
Редис
Листя редису за смаком схоже на самі плоди — трохи гострувате та пікантне. Ця зелень швидко в'яне, тому використовувати бадилля редису слід в один день, свіжозрізаним. Зелень редису можна обсмажувати, додаючи в процесі приготування спеції та приправи. Зелень підійде для салатів і супів.
Турнепс
Щоб додати страві гостроти, можна використовувати листя турнепсу. Його смак в чомусь схожий на гірчицю. Зелень турнепсу підкреслить смак м'яса, її також можна обсмажити, як будь-яку іншу зелень, і додати в салат.
Фенхель
Листя фенхеля має пряний смак і поєднується з безліччю продуктів. З бадилля фенхелю можна приготувати песто, салат, коктейль, нею навіть підфарбовують ароматизовану сіль. Зеленню можна заповнити порожнину тушки птиці або риби перед запіканням. Фенхель відмінно зберігається в замороженому вигляді, використовується для приготування бульйонів, соусів і приправ.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua