— Шкірка персика повинна бути без пошкоджень, вм'ятин і сторонніх плям.
— Колір персиків повинен бути природним, занадто яскраві плоди, швидше за все, оброблялися хімічними речовинами.
— Бархатистість і пружність говорять про стиглість плодів.
— Твердий персик буде недозрілий, а надто м'який вже почав псуватися або ж був пом'ятий під час транспортування.
— Персик із вм'ятинами не зберігатиметься довго, а наявність темних плям говорить про початок процесу гниття.
— Персик без характерного запаху або не дозрів, або оброблявся хімічними речовинами, про це ще скажуть фіолетові прожилки на шкірці й занадто зморшкувата кісточка, тож уникайте таких плодів, не піддавайте своє здоров'я ризику.
Смачних вам персиків!
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua