Волинь підвела підсумки аграрних дотацій за 2020 р.

15 грудня 2020, 14:22 1963

Агровиробники Волинської області в 2020 р. стали учасниками програм державної підтримки за 11 напрямками.

Про це йдеться у повідомленні Управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Так, у поточному році 102 агровиробники взяли у програмі пільгового кредитування, в тому числі 57 фермерських господарств та 2 підприємства харчової та переробної галузі (ПрАТ «Гнідавський цукровий завод» та ПрАТ «Луцьк Фудз»). За січень-жовтень аграрії отримали 31,3 млн грн компенсаційних коштів за користування пільговими кредитами.

32 агровиробники, придбавши 58 одиниць техніки на суму понад 18  млн грн, подали документи та отримали 3,8 млн грн як часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (25%).

«До завершення року аграрії отримають ще понад 80 млн грн», — уточнюють в ОДА.

Вперше фізичні особи та суб»єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, отримають дотацію з державного бюджету (за наявні 22,2 тисяч бджолосімей).

У поточному році 27 фермерських господарств, з них 8 сімейних, подали у Мінекономіки документи на отримання бюджетної дотації за утримання корів молочного напряму продуктивності в розмірі 5000 гривень за корову.

«14 агроформуванням нараховано дотацію за закуплені племінні генетичні ресурси, в т.ч. за 400 голів племінних телиць та нетелів, 4 агроформування отримають часткове відшкодування вартості будівництва  тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції», — повідомили в ОДА.

Також зазначається, що 13 господарствами області закладено 116,7 га садів, встановлено системи крапельного зрошення на площі 119,4 га, проведено роботи зі спорудження шпалери на площі 16,6 га. З державного бюджету даним господарствам будуть частково компенсовані понесені витрати.

«Держава виконує свої зобов'язання, в тому числі щодо виплати заборгованості за минулий рік. За усіма напрямками підтримки фінансовий ресурс аграрії Волині отримають орієнтовно 120 млн грн», — підсумували в ОДА.