Галузь свинарства в Україні активно розвивається. Зокрема, на сьогодні в усіх категоріях господарств поголів’я свиней складає понад 5 млн. З них понад 66% вирощується на агропідприємствах.
Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Як зазначив директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак, зростання внутрішнього виробництва свинини дозволяє зменшувати обсяги ввезення цього м'яса з-за кордону. Зокрема, 2023 року українці спожили 2,3 млн т мʼяса, зокрема 688 тис. т свинини. Загалом торік було імпортовано лише 2% м'яса.
«Цього року частка імпорту свинини скоротиться. Внутрішнє виробництво м’яса зростає. Поголів’я свиней можливо збільшити за короткий час. Оскільки ціни на корм в Україні нижче світових, а вартість м'яса на міжнародних ринках зростає, це створює умови для розвитку і збільшення внутрішнього виробництва», — зазначив Ігор Віштак.
Він також додав, що за таких умов галузь свинарства має перспективи для нарощування експортного потенціалу.