USAID профінансує тваринницький кооператив на Черкащині

04 жовтня 2018, 13:47 2304

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Бики Черкащини» підписав угоду з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) про надання фінансування в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» для закупівлі обладнання на підприємство, що займатиметься відгодівлею бичків, прийнятих від населення.

Про це говориться у повідомленні Асоціації тваринників України.

USAID надасть кошти на відшкодування 50% вартості устаткування для нового комплексу з відгодівлі ВРХ кооперативу «Бики Черкащини» на 3 тис. голів.

Суть роботи кооперативу в рамках проекту USAID в тому, що селяни — члени кооперативу  «Бики Черкащини» здаватимуть на відгодівельний комплекс бичків, народжених від корів, і кооператив повністю візьме на себе всі витрати та клопоти щодо їх вирощування. При цьому бичок залишається у власності господаря і повертається йому після закінчення відгодівлі, а селянин відшкодовує кооперативу вартість кормів.

Такий спосіб відгодівлі — на централізованому комплексі, обладнаному сучасним устаткуванням із застосуванням передових методів годівлі, значно здешевить і спростить вирощування бичків.