Зерновий меморандум: обсяг експорту узгодять на наступному тижні

05 серпня 2020, 08:00 2195

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільского господарства планує наступного тижня узгодити граничний обсяг експорту урожаю в рамках щорічного меморандуму з бізнесом.

Про це йшлося під час онлайн-наради заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького з аграрними асоціаціями щодо вирішення актуальних питань АПК, йдеться у повідомленні Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

«Щорічне підписання меморандуму сприяє посиленню координації між міністерством та учасниками зернового ринку. Наступного тижня ми фіналізуємо нашу кінцеву пропозицію до обговорення і під час зустрічі домовимося про підписання відповідного додатку з уточненням прогнозів урожаю цього року та узгодженням обсягів можливого експорту», — прокоментував Тарас Висоцький. 

Учасники наради обговорили такі питання, як затвердження нормативних актів щодо виконання програми підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства, а також створення державної програми кредитування аграріїв під купівлю елеваторного обладнання. Щодо останнього було зазначено, що вже працюють дві державні програми у вигляді компенсації 25% вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва та пільгові кредити до 5%.