Основна частина виноградників України зараз розташована на Одещині, де підприємства беруть виноматеріал і везуть у Закарпатську, Вінницьку та Київську області.
Про це повідомив голова «Укрсадвинпрому» Володимир Печко в інтерв’ю для Delo.ua.
Він зазначив, що деякі підприємці орендують виноградники, щоб вирощувати виноград.
«Зазвичай це малі крафтові виробництва, які з кожним роком дедалі більше розвиваються. Наприклад, наразі 10 крафтових підприємств очікують на отримання ліцензії цього року, тож вони вже офіційно почнуть сплачувати податки», — додав Печко.
Натепер в Україні налічується приблизно 150 виноградарських та виноробних підприємств.
«Найбільше зараз невеликих підприємств, які не потребують великих інвестицій», — додав голова «Укрсадвинпрому».