В Україні працюють над Інвестиційним кодексом

25 листопада 2019, 08:30 1773

Якщо держава не в змозі, то бізнес допоможе. Під таким гаслом пройшла конференція FEED INDYSTRY 2019 в Дипломатичній академії України. За результатами конференції була підписана резолюція щодо необхідності формування чіткої та відповідальної інвестиційної політики, яка відсутня в Україні на даний час.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

На думку організаторів конференції FEED INDYSTRY 2019, яка зібрала представників Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, власників і директорів українських та закордонних компаній, гарантована інвестиція, як складова будь-якої галузі, потребує коштів, технологій, ринків збуту для розвитку та гарантії економіки. В таких відносинах держава повинна виступити партнером, що закріпить своє партнерство на законодавчому рівні у вигляді «Інвестиційного кодексу». Дана резолюція підписана з міжнародної сторони представниками посольств та бізнесу з Польщі, Болгарії та Китаю, що були присутні на конференції.

Як повідомила голова правління ГО «Громадське МінПереробПромІнвестПоліт України» Ольга Кулакова, в травні 2019 року в Республіці Польща відбувся Х Міжнародний форум «Дні українського бізнесу в Польщі», за результатами роботи якого та на виконання прийнятого меморандуму було створене громадське міністерство «Громадське МінПереробПромІнвестПолітУкраїни», покликане допомогти державі повернутись обличчям до бізнесу і стати партнерами, а не просто опонентами без слуху і відсутності довіри.

«Ми наразі напрацьовуємо ефективні механізми залучення інвестицій в економіку України, що в свою чергу сприятиме трансформації та стабілізації фінансового сектору країни, створенню в найкоротші строки комфортних умов для реалізації інвестиційних проєктів з метою показати світу позитивний приклад реалізації інвестиційних проєктів в Україні, а також завоювати довіру інвесторів та бізнесу до державних та громадянських інституцій», — зазначає Ольга Кулакова.

За її словами, також у найближчих планах організації — звернутись до уряду про початок спільної роботи над формуванням інвестиційної політики держави і написанням «Інвестиційного кодексу України», напрацювання документів, всіх необхідних матеріалів для проведення спільного конгресу з урядом і за рахунок прийнятого «Інвестиційного кодексу України» максимально вирішити всі нагальні проблеми бізнесу. 

Також Ольга Кулакова відмітила, що планується звернення до Інституту стратегічних досліджень при Офісі Президента, як флагмана, що формує стратегічну і наукову політику держави з пропозицією співпраці та формування спільної науково-політичної позиції держави і бізнесу для майбутнього України. 

«В свою чергу бізнес готовий взяти на себе зобов’язання, що при гармонізації та стабільності інвестиційної політики, закріпленої на законодавчому рівні, держава отримає значно більші податки, додаткові робочі місця, гарантію та підставу для повернення своїх громадян, що заробітчанами поїхали працювати в інші країни для утримання своїх сімей і рідних. Головне, щоб наш Президент став на бік громадян, і тоді прийнятий «Інвестиційний кодекс» стане найкращою запорукою для бізнесу і лакмусовим показником для всього світу, що Україна пішла новим шляхом і стає надійним партнером для всіх готових до співпраці», — відмічає Ольга Кулакова. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua