Уряд зупинив експорт цукру до ЄС та обмежив постачання м'яса птиці

30 травня 2024, 14:19 1712

Кабінет Міністрів України сьогодні, 30 травня, ухвалив рішення про обмеження експорту цукру та м'яса птиці до Європейського Союзу.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

За його словами, уряд з метою дотримання умов експорту окремих товарів на митну територію держав членів ЄС у межах дії тимчасових заходів лібералізації торгівлі, що застосовуються до української продукції відповідно до Угоди про асоціацію, вніс зміни до постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2024 рік» (№1402 від 27.12.2023).

«Доповнено постанову новим додатком «Обсяги квот товарів, експорт яких до держав членів Європейського Союзу підлягає ліцензуванню», до якого включено окремі сільськогосподарські товари (цукор з квотою обсягом 0 тонн, мʼясо та їстівні субпродукти свійської птиці та мʼясо індиків та їстівні субпродукти індиків)», — уточнив він.

Як пише «Економічна правда», постановою уряду встановлюються квоти на 2024 рік на експорт до ЄС м’яса та субпродуктів з птиці на рівні 132,3 тис. т, зокрема м’яса та субпродуктів індиків на рівні 3,7 тис. т. На 1 квітня Україна вже експортувала до ЄС 45 тис. т цієї продукції.