Укразлізниця оприлюднила список понад 300 збиткових вантажних станцій

28 лютого 2019, 16:23 5292

«Укрзалізниця» провела рейтинг-аналіз роботи вантажних станцій за 2 півріччя 2018 року. За його результатами сформовано перелік з 301 малодіяльної вантажної станції.

Про це повідомив директор з економіки і фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, говориться у повідомленні підприємства.

За його словами, до зазначеного переліку увійшли станції, обсяг навантаження та вивантаження яких не перевищив поріг критерію малодіяльності, рівень якого за підсумками другого півріччя 2018 року склав 2,34 вагона на добу.

Перелік 301 станції, які з 28 лютого 2019 року матимуть статус малодіяльних можна побачити за посиланням.


Для довідки:  в грудні 2018 року було розроблено і затверджено правлінням товариства Порядок проведення рейтинг-аналізу діяльності вантажних станцій, який визначає малодіяльні станції.

У разі неприйняття органами місцевого самоврядування (протягом 6 місяців після звернення АТ «Укрзалізниця») рішень про компенсацію збитків з місцевих бюджетів або за рахунок підприємств, що обслуговуються цими станціями, АТ «Укрзалізниця», за погодженням із центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту, прийматиме рішення про закриття малодіяльних збиткових станцій.