Українські виробники на виставці в Дубаї уклали контрактів на $145 млн

22 лютого 2022, 14:57 1126

Джерело фото: Facebook // Торгово-промислова палата України

33 провідні компанії харчової промисловості України взяли участь у найголовнішій події на Близькому Сході в харчовій та аграрній промисловості — виставці Gulfood 2022 в м. Дубай, ОАЕ.

Про це йдеться у повідомленні Торгово-промислової палати України.

«З моменту представлення першого колективного стенду кількість компаній збільшилась утричі, а площа стенду — вдвічі! Приємно констатувати, що за останні 9 років рівень конкурентоспроможності українських компаній зріс, а портфель продукції колективного стенду став ще різноманітнішим: від соняшникової олії до органічних соусів чи морозива… Експорт української агропродукції збільшився майже на 22%, а вектор все більше спрямовується на азійський ринок, який зараз складає 50% від загального українського експорту», — наголосив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський.

Зазначається, що на ринку країн Перської затоки українські виробники молочної продукції, кондитерських виробів, напоїв, м'яса тощо вже здобули популярність та високу оцінку споживачів. Для українських компаній ОАЕ — важливий ринок для поставок до країни та виходу на ринки всього макрорегіону MENA.

«За результатами виставки, Україна вкотре гідно представила світу свою продукцію. Про це свідчить кількість отриманих контактів і проведених бізнес-переговорів, які нараховують близько 15 тисяч за 5 днів роботи виставки. Згідно опитувань компаній, обсяг перспективних контрактів складає $145 млн», — констатують в ТППУ.


Для довідки: Gulfood  щорічна спеціалізована виставка, яка є найбільшою світовою експозицією харчової промисловості. У 2022 році вона зібрала понад 4000 компаній зі 120 країн.