Українські пекарі долучилися до найбільших міжнародних асоціацій

19 травня 2024, 09:20 1210

«Всеукраїнська асоціація пекарів» приєдналася до двох найбільших міжнародних асоціацій AIBI (International Association of Plant Bakers, Бельгія) та UIBC (Міжнародна спілка пекарів і кондитерів, Іспанія). Цьому передували складні перемовини та виконання відповідних вимог українськими виробниками хліба.

Про це розповів президент «Всеукраїнської асоціації пекарів», директор ТОВ «Київ Хліб» Юрій Дученко на конференції «Хлібна індустрія 2024».

propData.content.image
Юрій Дученко, президент «Всеукраїнської асоціації пекарів», директор ТОВ «Київ Хліб»

Це найбільші дві європейські асоціації, які об’єднують всіх виробників хліба. Вони опікуються малим, середнім, великим бізнесом, займаються соціальними програмами. Вони формують соціальну політику, ціни і фактично керують європейським ринком виробників хліба. Також асоціації тісно працюють із торговими мережами, і це дає їм можливість розвиватися та захищати свої виробництва та виробників зокрема. А ще вони мають можливість лобіювати інтереси пекарень на урядовому рівні.

Юрій Дученко зазначив, що Україні цікавою буде така співпраця, адже українська асоціація може перейняти від європейців досвід у сфері законодавства, вивчити його та впровадити в українське законодавче поле. Крім того, вступ «Всеукраїнської асоціації пекарів» відкриває можливості представляти власну продукцію на європейському ринку. 

«ТОВ «Київ Хліб» у складі Асоціації пекарів лобіював інтереси виходу на європейські ринки. Це цікаво нашим виробникам, адже через такі асоціації відкривається вихід на європейський ринок для збуту власної продукції. Те, що зроблено в Україні, сьогодні на слуху в Європі, воно користується попитом, і у нас є можливість завдяки такій співпраці адаптувати власну продукцію під європейський ринок або показати, що наш хліб найкращий, і дати конкурентний вибір європейським споживачам», — додав Юрій Дученко.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua