Україна готується постачати до Китаю горох та рибу

17 квітня 2023, 09:20 2612

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів працює над відкриттям для українських виробників нових риків у КНР.

Як говриться у повідомленні відомства, 11 квітня відбулась онлайн-зустріч між представниками компетентного органу Китаю General Administration of Customs of the People's Republic of China (GACC), Мінагрополітики, Держпродспоживслужби та Посольства України в КНР, за результатами якої було досягнуто наступні домовленості стосовно експорту такої продукції:

  • горох, корми для домашніх тварин — найближчим часом компетентний орган КНР зобов'язався надіслати протоколи для погодження українською стороною;
  • рибні продукти дикого вилову — заплановано провести онлайн-інспектування українських суден для відкриття китайського ринку зазначеної продукції.

«Крім того, сторонами було обговорено стан розгляду заяв на експорт із України в Китай іншої продукції, зокрема борошна, пшениці та сорго, м'яса птиці, кормів для продуктивних тварин (преміксів) тощо. Робота в даному напрямку продовжується.

Таким чином, виробники згаданої вище продукції в найближчому майбутньому зможуть отримати можливість експорту в Китайську Народну Республіку», — підсумовують у відомстві.