Трофімцева: Експорт до Угорщини зріс майже удвічі

20 червня 2017, 09:38 1731

Експорт української продукції до Угорщини збільшився на 88% за три місяці 2017 р. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року та становив $15 млн.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говорится в повідомленні міністерства.

За її словами, товарообіг за цей період також має чуттєве збільшення та складає $49,2 млн.

«Найбільшим попитом серед угорських споживачів користувались такі українські товари, як макуха, соєві боби, насіння та плоди для посівів, мед, соняшникова олія, горіхи, шоколад та інші», - зауважила Трофімцева та додала, що головними аграрними товарами, які імпортувала Україна з Угорщини були кукурудза, корми для тварин, жива свійська птиця, овочі, насіння соняшнику та інші.

Вона підкреслила, що нині визначені головні напрями для активізації двосторонньої співпраці між Україною та Угорщиною у ветеринарії, сфері карантину та захисту рослин, селекції та насінництві, також пріоритетними є розвиток рибного господарства, виноробства та сфери харчової промисловості. Але, на думку Трофімцевої, слід активізувати діалог щодо створення спільних цікавих проектів.