Трансформація на агроринку: енергонезалежність vs зелений тариф

17 березня 2023, 15:25 1211

Джерело фото: Ecobusiness

Сонячна енергетика — не рішення проблем блекаутів і наразі не спосіб підзаробітку на зеленому тарифі для агрокомпаній. Але сонячні електростанції продовжуть ставити. Також повільно, але трансформують підприємства в бік енергозберігаючих рішень.

Про це повідомляють організатори конференції «Бізнес-трансформації на агроринку: енергонезалежність, нові ринки, інвестиції».

Відзначається, що наразі 40 агрокомпаній (саме стільки вже на ринку біоенергетики присутні зі своїими установками і заводами) вирішили не чекати манни небесної або стимулюючих програм від ЄС у вигляді «доплати за відновлюваність» і вже присутні на ринку.

Водночас повідомляється, що в Держстаті та асоціаціях немає даних про те, скільки електроенергії та тепла генерує агро за допомогою відновлюваних джерел енергії. Пенетрації (в якому % агрогосподарств стоять сонячні електростанції або вітряки, не кажучи вже про теплові насоси та інші екзотичні засоби генерації (або хоча б економії) енергії) — теж.

Тому організатори конференції обіцяють, що на події 23 березня будуть кейси, кейси і нічого крім кейсів.



Для довідки: агротрансформаційна конференція «Бізнес-трансформації на агроринку: енергонезалежність, нові ринки. інвестиції» відбудеться 23 березня у Києві.