Перший постачальник біометану під'єднався до газорозподільних мереж

14 липня 2022, 17:10 4102

Агрохолдинг «Галс Агро» стане першим постачальником біометану до газорозподільних мереж.

Про це повідомляє пресслужба Біоенергетичної асоціації України.

Перше в Україні фізичне приєднання потужностей заводу до газорозподільних мереж та виробництво біометану попередньо відбудеться на початку 2023 року.

Відмічається, що проєктна потужність обладнання очистки біогазу до біометану становить близько 3 млн м3 на рік. Це обсяг споживання приблизно 1500 приватних домогосподарств.

Наразі Регіональна газова компанія (РГК) та агрохолдинг «Галс Агро» уклали договір щодо приєднання біометанового заводу ТОВ «Городище-Пустоварівська аграрна компанія» у Чернігівській області до газорозподільних мереж.

Фахівці РГК спільно з «Галс Агро» та АТ «Чернігівгаз», науковими та експертними установами розробляють технічні рішення для підключення виробництва до газорозподільних мереж із використанням найсучаснішого обладнання від провідних виробників Pietro Fiorentini та Emerson.

Наразі «Галс Агро» — великий виробник електроенергії за «зеленим тарифом». У майбутньому частина біогазу буде очищуватись до біометану та закачуватись до газорозподільних мереж Чернігівщини. Вони є найбільш розгалуженими і мають співставний тиск роботи системи з біометановим модулем, що не потребує встановлення додаткового обладнання.