СНАУ — єдиний аграрний університет у рейтингу сталого розвитку закладів освіти

06 травня 2022, 12:55 1225

Сумський національний аграрний університет — єдиний український аграрний університет, що потрапив до рейтингу University Impact Rankings 2022 від Times Higher Education. У рейтингу зазначено прогрес глобальних університетів у досягненні Цілей сталого розвитку.

Про це йдеться на сайті СНАУ.

propData.content.image
Юрій Данько, проректор з наукової роботи СНАУ

Те, що ми потрапили до цього рейтингу, — не випадковість, а закономірність. Це системна робота останніх років із досягнення цілей, які прописані в стратегії університету. Ідеї сталого розвитку червоною лінією проходять через нашу стратегію і реалізуються як в освітньому процесі, так і в наукових дослідженнях. У нас є гранти за цією тематикою. Ми перший університет — оператор органічного ринку. І ще багато таких складових, які в комплексі забезпечили входження до рейтингу.

Посідаючи 1001+ позицію, СНАУ вже має 301-400 за SDG 2 zero hunger (нульовий голод) та 201-300 SDG 10 reduced inequalities (скорочення нерівності). Методологія нульового голоду (SDG 2) зосереджується на подоланні голоду та вирішенні продовольчої проблеми.

Методологія скорочення нерівності SDG 10 зосереджується на дослідженнях університетів щодо соціальної нерівності, їхньої політики щодо дискримінації та їхніх зобов’язань набирати співробітників і студентів із недостатньо представлених груп.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua