Польські фермери погодилися пропускати по кілька вантажівок

19 лютого 2024, 14:50 2109

Блокування вільного руху вантажівок на україно-польському кордоні продовжується на шістьох пунктах пропуску: «Ягодин – Дорогуськ», «Угринів – Долгобичув», «Устилуг – Зосин», «Шегині – Медика», «Рава-Руська – Гребенне» та «Краківець – Корчова».

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час пресконференції в інформаційному агентстві «Укрінформ».

«Сукупно станом на сьогоднішній ранок на території в чергах в бік України перебувало 2900 вантажних транспортних засобів. Найбільше вантажівок на пропусках «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчова». Поряд зі збільшенням черги по той бік кордону через дії з блокування руху для вантажних транспортних засобів бачимо і суттєве зниження кількості вантажівок, які перетинають кордон на даний момент»,  зазначив Андрій Демченко

За словами речника Державної прикордонної служби України, більш інтенсивний рух спостерігається на пункті пропуску «Краківець – Корчова», гірша ситуація на ПП «Шегині – Медика». Якщо говорити про «Ягодин – Дорогуськ», то попередні дні польська сторона практично не приймала вантажні транспортні засоби до себе, і звідти рух не відбувався.

«Сьогодні вночі, за інформацією, яку ми отримали від польських колег, ситуація дещо змінилася — польські фермери повідомили, що пропускатимуть по кілька вантажних транспортних засобів. Рух дещо пішов, але це не ті показники і кількість вантажівок, яка б хотілося, щоб перетинала кордон. Пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» — один із найбільших інфраструктурних напрямків, де за добу може перетинати кордон 1,2-1,4 тис. вантажних транспортних засобів в обох напрямках, а натомість два дні жодна вантажівка не змогла перетнути кордон», — розповів Андрій Демченко. 


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua