Майже всі інгредієнти української національної страви, крім буряку, зросли у ціні. Буряк подешевшав на 43% та коштує на прилавках магазинів станом на 24 квітня 2023 року близько 7 грн за кілограм, тоді як у січні — 10 грн/кг.
Про це повідомляють аналітики сервісу доставки продуктів Zakaz.ua.
«Також не змінились ціни на томатну пасту та соняшникову олію, цінники тримаються на рівні з січневими. Своєю чергою, картопля у середньому подорожчала на 7%, морква — на 35%, а сметана — на 3%. Найбільше підскочила ціна на капусту — на 48%, кілограм білоголової нині вартує в середньому 24 грн/кг», — зазначають аналітики.
Водночас найдорожчим продуктом серед усіх складників борщового набору є м’ясо. У квітні порівняно з січнем вартість свинини зросла на 19%.