На Волині зводять два сухих порти під експорт зерна

08 червня 2023, 09:23 2588

Інфраструктуру під два сухих порти, котрі слугуватимуть для вивезення сільськогосподарських культур на експорт, розбудовують у Волинській області.

Про це у радіоефірі розповів начальник Управління агропромислового розвитку Волинської ОВА Юрій Юрченко, повідомляє «Суспільне».

«На сьогодні в одному місці продовжуються роботи будівельні, у другому — реконструкційні по елеваторах, які знаходяться поблизу залізнично-дорожніх колій. Це дасть змогу після введення їх експлуатацію експортувати зерно не тільки морем, а й залізницею», — зазначив посадовець.

Зі слів Юрія Юрченка, якщо ці два порти запрацюють на повну, то Волинь може експортувати понад 3 млн т культур на рік. Йдеться про експорт зернових і технічних культур.

«Прив'язки до будь-якої культури немає. Волинь робить ставку на економіку — що буде затребувано. Де буде краща економіка, тим ми й будемо займатися», — підкреслив посадовець.

До повномасштабної війни, додав він, через територію Волині експортувалося орієнтовно 110 тис. т зернових і технічних культур. 2022-го регіональний показник зріс до 1,5 млн т агропродукції.