На поля Харківщини вийшла ще одна вітчизняна машина для розмінування

16 листопада 2023, 11:17 978

Очищення Харківщини від мін та снарядів, що не розірвалися, прискориться: піротехніки, які працюють в області, отримали у розпорядження ще одну машину для підготовки ґрунту до розмінування українського виробництва.

Техніка придбана за кошти Всесвітньої продовольчої програми ООН, говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

«Міністерство економіки продовжує активно працювати над тим, щоб якомога більше наявних потреб у техніці та обладнанні закривали саме українські виробники. По-перше, це скорочує витрати на оснащення підрозділів протимінної діяльності та дозволяє за ті ж самі кошти придбати більше техніки. А отже — прискорити в підсумку очищення земель. По-друге, ми розвиваємо таким чином промисловість, створюємо нові робочі місця.

Тому наше завдання на цьому етапі — підтримати виробника та сприяти масштабуванню виробництва, заохочувати бізнес до втілення інноваційних технологій у сфері розмінування», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що це вже друга машина для підготовки ґрунту до розмінування, розроблена та виготовлена харківськими виробниками та придбана на потреби саперів, що очищають область. Перша машина, придбана на кошті обласного бюджету, вже працює в полях. У планах придбання до кінця року ще двох машин.