Молочники Польщі закликають домовлятися з Україною, а мисливці виходять на протести

20 лютого 2024, 14:58 2484

Спілка молочних підприємств України та Польська молочна палата (Polska Izba Mleka) занепокоєні напруженою ситуацією на кордоні між Україною та Польщею і підтримують початок переговорів між урядами країн із метою врегулювання ситуації.

Про це говориться у спільній заяві об’єднань молочних підприємств України та Польщі, що є у розпорядженні AgroPortal.ua.

Підписанти зверення підкреслили, що скарги на надлишок української молочної продукції на польському ринку є абсолютно безпідставними, оскільки, як і в попередні роки, польський експорт молокопродуктів у 5 разів перевищує постачання української продукції до Польщі. Після обговорення цього питання урядами обох країн було прийнято рішення вилучити молочні продукти зі списків торговельних обмежень. 

«Ми звертаємося до українського та польського урядів з проханням урахувати специфіку торгівлі молочними продуктами між нашими країнами. Як українські, так і польські виробники молочної продукції прагнуть відновити безперебійну торгівлю, до якої обидві країни йшли роками. Це буде в інтересах молочної галузі як України, так і Польщі», — йдеться у заяві.

Водночас одна з асоціацій польських мисливців «Мисливці в дії» заявила, що з 20 лютого приєднається до протестів фермерів, щоб підтримати їхні вимоги та виступити зі своїми, пише «Європейська правда».

«Ми не згодні з руйнуванням польського сільського господарства шляхом делегалізації полювання. Збалансоване полювання, сільське та лісове господарство — це засади безпеки нашої країни. Потрібно зупинити руйнувати спадок багатьох поколінь поляків», — заявили в асоціації та закликали однодумців «стати зі своїм авто за кожним фермерським трактором».