Про це повідомляє керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило, як представляла вітчизняних цукроварів на виставці HKTDC Food Expo 2017, інформує пресс-служба НАЦУ «Укрцукор».
«На виставці ми мали змогу поспілкуватися з гравцями ринків усіх країн Південно-Східної Азії, тому для розвитку експорту продукції цукровиробництва і для подальшої роботи наших цукровиків ця поїздка зіграє дуже важливу роль. Цей регіон завжди потребує цукру у зв«язку з постійним зростанням населення», — пояснює Бутило.
За словами експерта, виробники закінчують поточний маркетинговий рік з рекордними показниками експорту цукру — за результатами 11 місяців реалізовано на зовнішні ринки 751 тис. т, основні поставки якого здійснювались в країни Азії та Африки, тому основне завдання на майбутній рік — втримати ринки збуту.
Для довідки: з січня поточного року українські виробники отримали дозвіл на експорт побічних продуктів від виробництва цукру, зокрема жому бурякового до Китаю. Таке рішення було прийняте після інспекції українських підприємств представниками з КНР.