Про це розповів фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Валерій Федоренко, пише АgroTimes.
«На сьогодні в Україні немає жодного підприємства, що займалося б охолодженням і пакуванням кавунів або динь, хоча обсяги виробництва самих лише кавунів в Україні коливаються в межах 370–500 тис. т», — сказав Валерій Федоренко.
За його словами, відсутність пакування для баштанних є однією з причин низького експорту цієї продукції.
Минулого року Україна експортувала 18,5 тис. т кавунів, але заробила на цьому лише $3,1 млн експортної виручки. Одна тонна кавунів, експортованих з України, продавалася по $170, і це була найвища експортна ціна українського кавуна за 4 роки.
У цей же час чеські експортери отримували понад $500 за тонну, французькі — $800 за тонну, а нідерландські реекспортували кавуни по $939 за тонну.