ФАО готує нові програми підтримки для українських аграріїв

16 серпня 2022, 14:24 2701

Діяльність Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО) в Україні зосереджена на допомозі сільськогосподарським домогосподарствам, усуненні дефіциту зберігання, підтримці розвитку ланцюжків доданої вартості, адаптації до зміни клімату та боротьбі з деградацією ґрунтів.

Про це заявив керівник регіональних програм ФАО у Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле під час візиту до України, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Він зазначив, що після початку війни ФАО розробила та оновила свій План швидкого реагування та закликає виділити $115,4 млн для надання підтримки майже 1 млн жителів сільської місцевості через надання сільськогосподарської допомоги та забезпечення продовольчої безпеки для тих, хто найбільше постраждав унаслідок війни. У межах цієї програми ФАО вже надала допомогу для 80 тис. осіб у 13 областях України.

Окрім цього, найближчим часом ФАО надаватиме корми для тварин, а також пілотуватиме програму з надання ваучерів для закупівлі необхідних матеріалів у сільськогосподарських цілях. Підтримка надаватиметься переміщеним особам та приймаючим сім’ям у сільській місцевості, а також найбільш незахищеним верствам населення.

На додаток до цих заходів, ФАО працює над реалізацією Стратегії щодо підтримки зберігання зерна для вирішення поточного дефіциту зерносховищ в Україні у 2022-23 МР.

«Спільно з Міністерством агрополітики ФАО впроваджує Стратегію щодо зберігання зернових, відповідно до якої ФАО планує забезпечити зберігання 4,07 млн т зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ, — додав голова офісу ФАО в Україні Пʼєр Вотьє. — Однією з важливих вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання буде реєстрація в Державному аграрному реєстрі».