Експорт шроту до Китаю: роз'яснення щодо продовження реєстрації потужностей

24 березня 2023, 13:54 1850

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів роз'яснила процедуру продовження реєстрації Генеральною митною адміністрацією Китайської Народної Республіки українських виробників рослинних кормів, а саме соняшникового та ріпакового шроту і бурякового жому.

Як говориться у повідомленні відомства, зазначена інформація надана Посольством України в КНР.

«Процедура продовження реєстрації передбачає подання зацікавленою потужністю заяви щодо продовження реєстрації та підтвердження у формі листа компетентним органом країни призначення відповідності виробництва, передбаченим двосторонніми протоколами санітарним та фітосанітарним вимогам до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності», — говориться у повідомленні. 

Протоколи ветеринарно-санітарних та фітосанітарних вимог щодо експорту шроту ріпакового, соняшникового та бурякового жому опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

У відомстві зазначили, що відповідність вимогам країни призначення перевіряється за результатами інспектування (заходу державного контролю) з метою подальшого складання акту державного контролю (перевірки) на відповідність вимогам країни призначення.

З переліком українських потужностей, затверджених на експорт рослинних кормів (соняшниковий та ріпаковий шроти, буряковий жом) до КНР, можна ознайомитись на вебпорталі Головного митного управління Китайської Народної Республіки.