Економічне бронювання може вирішити проблему нестачі кадрів

06 липня 2024, 08:40 1600

У питанні бронювання працівників варто встановити певні критерії, наприклад, економічні. Компанії, які сплачують значні податки, мають отримати можливість додатково бронювати людей.

Так вважають представники великого агробізнесу, які обговорювали відповідну тему на конференції «Agro Ukraine Summit 2024».  

propData.content.image
Віталій Ільченко, засновник компанії Ukravit

Кому варто додатково дозволити бронювати працівників, то це тим, хто дотримується певних критеріїв, як, наприклад: що ти робиш для економіки держави, який твій внесок тощо. Потрібно дивитися на економічні показники, і тоді можна кількох працівників додатково бронювати, це буде справедливо.

propData.content.image
Наталія Теряхіна, директорка з персоналу Kernel

Я би розглядала варіант економічного бронювання працівників або з мінімальною ставкою, або як певний відсоток на компанію від певної суми, щоб зберегти саме ключових людей.

Наталія Теряхіна додала, що державі, напевно, варто подивитися на ті категорії, які взагалі не сплачують податки. До того ж, коли бізнес збільшує штрафи за ведення військового обліку, і люди звільняються через те, що працюють офіційно і не готові ризикувати, таким чином збільшується пласт людей, які працюватимуть у «тіні», і зменшується оподаткування для країни.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua