До АРМА передали конфіскованої соняшникової олії на 2,6 млн грн

16 березня 2023, 11:16 936

Детективи Бюро економічної безпеки України передали 47 т конфіскованої соняшникової олії Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Вартість становить понад 2,6 млн грн.

Як говориться у повідомленні БЕБ, на одному з митних постів Львівської області водії 2 вантажних автомобілів з причепами оформлювали експорт 47 т соняшникової олії. Аналіз податкової інформації показав, що соняшникова олія не відслідковується за ланцюгом постачання.

Суб’єктом є компанія-виробник олії, що не є платником податку на додану вартість. З травня 2021 року товариство не подавало податкову звітність. Це унеможливлює встановлення капіталу, джерел кредитування, виробничих потужностей, транспортних засобів тощо. Окрім того, згаданого виробника віднесено до ризикових, а керівник заводу є посадовою особою одночасно у 8 суб'єктах господарювання.

Детективи БЕБ наклали арешт на соняшникову олію. З метою збереження економічної вартості продукції 47 т олії передано в управління АРМА.

Рішенням суду директора підприємства визнано винуватим у пред'явленому обвинувачені за ч. 5 ст. 27 КК України та ч. 1 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 205-1 КК України, здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.