Агробізнес: це агро або бізнес?

26 червня 2018, 12:27 6771

У Києві 19-20 вересня пройде IX Міжнародна конференція «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM).

Цього року формат події змінює звичний готельний конференц-зал на виробничий павільйон агрохолдингу «Агро-Регіон». Про це повідомляють організатори конференції асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та агентство UCABevent.

Ключова тема конференції: Агробізнес 2018: АГРО або БІЗНЕС. Зокрема, головними темами для обговорення стануть питання балансування між фермерством і бізнесом, пошук готових ідей (Corporate Venture), корпоративної та соціальної відповідальності (CSR). Крім того, спікери розкажуть про оптимальні розмірах агрокомпанії, а також поділяться мiжсекторальним досвідом. Другий день конференції LFM буде проходити у форматі польової події, де будуть представлені 25 провідних брендів с/г техніки.

Захід є першою і єдиною аграрною подією такого високого рівня в Європі з управління аграрним бізнесом, щорічно збирає понад 400 керівників українських і міжнародних аграрних компаній для обміну досвідом та обговорення різних поглядів на стратегію управління агробізнесом різних учасників аграрного сектора.

Як зазначив засновник і генеральний директор компанії Horsch Міхаель Хорш, в їх компанії для того, щоб бути конкурентними, підприємства підвищують рівень роботизації. «Якщо брати до уваги наш R&D відділ, ми використовуємо багато нових технологій, зокрема програми симуляції, 3D-принтери тощо. Комп'ютерні симуляції забезпечують нас більш точними даними, ніж випробування в польових умовах. По-друге, компанія намагається знайти баланс між використанням ЗЗР та механічною культивацією для того, щоб піклуватися про навколишнє середовище», — ділиться робочими моментами Міхаель Хорш.

Ще один ключовий спікер конференції — генеральний директор NovAmerica Фабіо де Резенде Барбоса. Компанія є найбільшим незалежним виробником цукрової тростини з земельним банком 85 тис. Га і має посіви зернових культур (сої і кукурудзи) на 5 тис. Га.

Фабіо де Резенде Барбоса акцентує увагу на тому, як технології вже змінили процес управління та роботу в NovAmеrica: «Сьогодні всі замовлення обробляються за допомогою програмного забезпечення. Ділове спілкування все більше переходить в цифровий формат: через соціальні мережі або мобільні додатки. Раніше узгодження окремого процесу займало від 15 до 20 днів, а сьогодні 78% відкритих питань закриваються протягом 2. Наша мета — 100% в день поданої заявки».

Крім цього, на конференції буде виступати Клеман Куссенс, генеральний директор Agro KMR (Франція-Україна). Компанія обробляє близько 11 тис. га землі в Дніпропетровській області силами всього 42 працівників, в 4-5 разів менше, ніж в середньому по Україні. Підприємство з французькими інвестиціями в Україні працює вже 12 років, використовуючи новітні технології та демонструючи високі показники продуктивності.

«В Україні є люди, які хочуть працювати, і великі площі родючих чорноземів — саме ці два компоненти забезпечують високу ефективність агробізнесу. Ми мотивуємо наших співробітників як фінансово, забезпечуючи належний рівень оплати, так і надаючи гідні умови праці та соціальне забезпечення», — коментує Клеман Куссенс, генеральний директор Agro KMR.

Дата: 19-20 вересня 2018

Місце: виробничий павільйон агрохолдингу «Агро-Регіон», вул. Соборна, 59, с. Велика Олександрівка, Бориспільський район, Київська область.

Детальніша інформація про захід ТУТ.

З питань участі у події звертайтеся, будь ласка, за телефонами: (044) 236-21-10, 236-21-13 або електронною поштою: [email protected]