Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні Мінагропроду.
«За перші два місяці поточного року український аграрний експорт збільшився на $102,1 млн порівняно з відповідним періодом 2017 року та склав $2,8 млрд. Нашими традиційними лідерами експорту залишаються зернові культури з часткою 35,3%, олія — 24,1% та насіння олійних культур –12%», — наголосила вона.
За словами Трофімцевої, за цей період помітно зріс експорт українського м'яса птиці — на $29 млн, яєць — на $11,4 млн, вершкового масла — на $20 млн, шоколаду — на $7,5 млн, виноградних вин — на $6,1 млн.
«Важливо відмітити, що експорт української продукції до ЄС за цей період збільшився на 28,1% або на $224,7 млн, та сягнув $1,025 млрд. Таким чином, на даний момент на ЄС припадає 36,5% нашого аграрного експорту», — відмітила заступник міністра з питань євроінтеграції.
Вона додала, що найбільшим імпортером української аграрної та харчової продукції у січні-лютому 2018 року стала Індія, куди експортовано продукції на $ 335,9 млн. Також до п'ятірки країн-найбільших покупців увійшли Іспанія — $201,1 млн, Нідерланди — $199,3 млн, Єгипет — $189,6 млн та Італія — $185,6 млн.