У Німеччині друкують молоко у вигляді аркушів А4

09 серпня 2023, 19:00 4507

Німецький харчовий бренд Veganz запатентував унікальну технологію і готується до випуску Mililk — 2D-друкованих листів, які перетворюються на вівсяне молоко.

Про це повідомляє GreenQueen.

Відзначається, що продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.

З кожного листка можна виготовити 500 мл вівсяного молока, а в упаковці за 17,99 євро достатньо аркушів для приготування 10 літрів.

Споживач може відірвати стільки листа, скільки потрібно, і змішати його з водою протягом 30 секунд, щоб отримати свіже вівсяне молоко.

Листи у своєму складі містять вівсяний порошок, невелику кількість води, кокосову олію, ізолят нуту, ванілін і гелланову камедь.

Розробник продукту акцентує на тому, що виробництво молочних аркушів має низький екологічний вплив на планету, а також скорочує кількість відходів. Споживач може приготувати саме стільки молока в конкретний період часу, скільки йому потрібно.

Крім того, молоко у такому форматі зручне для транспортування, адже решту 90% продукту мала б складати вода.

Також паковання вівсяного молока складається лише з конверта, який можна переробити, на відміну від десятків тетрапак (у які пакують більшість рослинного молока) чи картонних коробок, які далі просто викинуть.