В Україні розробили закритий стрічковий транспортер для зерна

24 грудня 2021, 14:16 302

Джерело фото: kmzindustries.ua

KMZ Industries представила ринку свою нову розробку — унікальний стрічковий транспортер закритого типу.

Про це йдеться у повідомленні компанії.  

«Транспортер уже успішно пройшов випробування на заводі, тестування на об»єкті й нині активно експлуатується на елеваторі  в Рівненській області —  перша одиниця даного обладнання була виготовлена на замовлення клієнта із цього регіону«, — говорить керівник представництва KMZ Industries по Західному регіону Богдан Дудар.

Як зазначається, закриті стрічкові транспортери використовують переважно портові й великі лінійні елеватори: їхня потужність і довжина тут якнайбільше стають в пригоді. Дотепер їх переважно замовляли у зарубіжних виробників, український аналог на ринку теж є, проте він свого роду копія зарубіжного зразка.

«Наша ж розробка відрізняється від зарубіжних версій, — говорить Сергій Бойко. — Особливість в першу чергу в унікальній конструкції секцій та конструкції барабана».

Також, в компанії навели деякі особривості розробки:

1. Барабан «крило ялинкою» розроблений із використанням найбільш прогресивного наразі методу дискретних елементів (DEM). Це дає можливість розробити найбільш оптимальну конструкцію обладнання. 

2. Барабан розрахований для роботи у складних умовах. Це дозволяє транспортувати не лише сипучі продукти агрокультур, а й такі специфічні продукти, як тріска, лушпиння, пелети тощо.

3. Конструкція крил барабана дозволяє знизити навантаження на стрічку, утримуючи її по центру барабана, і таким чином запобігає її сходженню.

4. Крила барабана розташовані під кутом 45° й утворюють канали, які виштовхують продукт в сторони, запобігаючи налипанню на барабані. Таке розташування крил виключає пошкодження транспортованого продукту.

5. У секціях встановлені роликоопори, що застосовуються у відкритих стрічкових конвеєрах.