На Agritechnica вперше представлена техніка під брендом SKY Agriculture

13 листопада 2023, 13:50 2405

Французька компанія SKY Agriculture на провідній світовій виставці сільгосптехніки Agritechnica (Німеччина) вперше була представлена як єдиний бренд після нещодавнього об’єднання трьох компаній. SKY Agriculture продемонструвала 9 одиниць техніки вже у єдиному сіро-білому кольорі.

Це перша презентація SKY Agriculture на міжнародній арені, адже ще до вересня існувало три окремих компанії. Для українських аграріїв найвідоміша з них — Sulky, яка виробляла навісні та причіпні розкидачі мінеральних добрив. Компанія Sky спеціалізувалася на виробництві посівних комплексів для мінімального обробітку ґрунту та no-till. Діяльність компанії Prolog була зосереджена здебільшого на ринку Франції. 

«Ці компанії об’єднались в один бренд з однією місією, ідеєю та одним кольором техніки. Тепер три напрями виробництва будуть розвиватися в одному руслі, що дозволить нам ще швидше реагувати на запити фермерів та оперативніше задовольняти їхні потреби», — розповів AgroPortal.ua представник компанії SKY Agriculture в Україні, Молдові та країнах Балтії Роман Яценко.

Під час Agritechnica учасникам виставки продемонстровано:

  • посівний комплекс Sky Maxidrill, 6 м;
  • навісну сівалку з фрезою;
  • посівнй комплекс Sky Easydrill; 
  • фронтальний бункер для внесення добрив; 
  • стерньовий культиватор Sky Methys PCS;
  • лущильник Methys HDS для мілкого обробітку ґрунту;
  • два навісних розкидачі Х-50 ECONOV SPEED CONTROL та Х-40 ECONOV; 
  • причіпний розкпидач ХТ 240 для внесення гранульованих добрив.
propData.content.image
Роман Яценко, представник компанії SKY Agriculture в Україні, Молдові та країнах Балтії

Розкидачі мінеральних добрив відповідають усім потребам сучасного фермера. У лінійці SKY Agriculture є також причіпні машини, які можуть вносити гранульовані добрива. Для внесення порошкового продукту ми пропонуємо штангові розкидачі, які можуть бути оснащені 12-метровою штангою для внесення сипучих речовин. Крім того, вони можуть бути адаптовані для внесення вапна та гіпсу. На ринку не так багато машин, які можуть це робити.

Посівні комплекси і техніка для обробки ґрунту, як-от стерновий культиватор Methys PCS та лущильник Methys HDS, направлені на збереження вуглецю в ґрунті.

propData.content.image
Роман Яценко, представник компанії SKY Agriculture в Україні, Молдові та країнах Балтії

Посівний комплекс Sky Easydrill взагалі не рухає ґрунт під час проведення посіву. Ним можна працювати після основного обробітку ґрунту за умови розбитої груди, але він також працює за технологією no-till. Це важливо, адже питання вологи стає все більш актуальним не лише для українських аграріїв, а й для фермерів усього світу. До того ж такі сівалки спроєктовані, щоб сіяти велику масу з розрахунку, що аграрії сіятимуть усе більше сидеральних культур.

Також важливо зазначити, що лущильник Methys PCS був спроєктований для боротьби з бур’янами. І оскільки в Європі планують посилювати норми щодо використання пестицидів, варіант механічної боротьби з бур’янами лишається чи не єдиним ефективним.

«Ми намагаємося оперативно реагувати на потреби аграріїв. Якщо бачимо тенденцію до зміни клімату, зменшення вуглецевого сліду, європейський рух Green Deal — дбаємо про те, щоб знайти рішення та адаптувати техніку під нові виклики та дати аграрію той інструмент, який допоможе вирішити ці проблеми», — розповідає Роман Яценко. 

Також одна із сильних сторін SKY Agriculture — це агрономія, адже в компанії є власне органічне господарство в 200 га, де проводяться дослідження, випробування техніки та семінари для аграріїв з усього світу, які прагнуть досліджувати тему покривних культур та регенеративного землеробства.

Семінари проводять досвідчені агрономи та власне директор компанії Девід Гай.

Сьогодні SKY Agriculture продає техніку в понад 50 країн світу. 

У компанії розуміють всі складнощі та виклики, які виникають у роботі українського аграрія, але вірять у перемогу та швидке настання миру на українській землі. SKY Agriculture працює над розширенням мережі дистриб’юторів в Україні для формування довготривалих відносин.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua