Десикація культур наразі стає все популярнішою. Минулого сезону кожен другий фермер проводив її на своїх полях через пізній збір урожаю. Клімат змінюється, строки дозрівання зміщуються, що робить цю процедуру все більш популярною.
Про це йдеться у повідомленні агродепартаменту компанії LNZ Group.
Серед найголовніших причин для десикації:
У результаті десикації:
Є 2 типи дексикантів: прямі десиканти та гербіциди суцільної дії, що використовуються в якості десикантів. Обидва типи застосовуються на дозрілій культурі для досягнення однакових результатів.
Прямі десиканти — це речовини контактної дії, що виявляють свою активність протягом 4-6 днів і швидко пригнічують оброблену рослину і висушують її надземну частину. Прикладом є десикант Диквалан (дикват, 150 г/л) 1,5-2,0 л/га від бренду DEFENDA.
Гербіциди суцільної дії, що застосовуються перед збиранням урожаю, діють трохи інакше. Діюча речовина швидко поглинається рослиною і переміщується до коріння. У цьому випадку процес десикації може зайняти близько 10-12 днів. Прикладом є Напалм, РК (ізопропіламінна сіль гліфосату, 480 г/л), Напалм Форте, РК (калійна сіль гліфосату, 550 г/л) від бренду DEFENDA.