Це у 8,6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли було експортовано 29,6 тис. т цукру на $15,2 млн, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.
Як відзначається, у січні-березні 2017 р. найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії на загальну суму $108,8 млн. На європейські ринки було поставлено продукції на $21,2 млн.
У розрізі країн, найбільшими покупцями солодкого продукту з України стали Кот-Д’івуар ($16,2 млн), Шрі-Ланка ($16 млн), М’янма ($12 млн) та Лівія ($11,4 млн).
Найбільшим імпортером цукру у І кварталі 2016 р. була Румунія ($10,3 млн).
Для довідки: за січень-березень 2017 року готових харчових продуктів, до яких відноситься цукор, було експортовано на суму $753 млн. Найбільші долі у цій позиції мають макуха ($230 млн) та цукор ($131,5 млн).