Імпортні огірки знижують ціни в Україні

13 листопада 2022, 16:00 2062

Тривале зростання цін на огірки на українському ринку призвело до суттєвого збільшення імпортного постачання.

Останнім часом пропозиція місцевої продукції значно зменшилась, що спричинило стрімке збільшення показників імпорту огірків. Така ситуація викликала зниження вартості вищезгаданого продукту на українському ринку, повідомляє EastFruit

Тим часом ціна на місцевий огірок в Україні за тиждень практично не змінилася і, як і раніше, озвучується виробниками в межах 75-80 грн/кг ($2,05-2,19/кг). При цьому продажі на сьогодні ведуть поодинокі комбінати, які відвантажують цю продукцію дрібними партіями й лише за укладеними раніше договорами, у вільний продаж огірок з місцевих тепличних комбінатів уже практично не надходить.

Основну пропозицію у сегменті тепличного огірка нині складає імпортна продукція. Водночас відпускні ціни в даному сегменті дещо нижчі, ніж на місцеву продукцію. Так, сьогодні імпортні огірки надходять у продаж по 65-75 грн/кг ($1,78-2,05/кг). Варто зазначити, що цього тижня, окрім турецьких та румунських огірків, на українському ринку з’явилися й іспанські.

Цього сезону українським тепличним комбінатам вдається вести реалізацію огірків у середньому в 1,8 раза дорожче, ніж роком раніше. Імпортні огірки за рік подорожчали в середньому у 1,9 раза.