Імпорт опустив ціну українського огірка на 50%

06 червня 2022, 18:02 1122

Деяке ослаблення ринкової ситуації було зафіксовано у сегменті тепличних огірків у перший тиждень літа 2022 року.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Як зазначається, ціни на огірки цього сезону досягали небувалих позначок. Тепличні комбінати, що працюють, навіть з огляду на факт виїзду з України понад 5 млн осіб за відсутності надходження до споживачів продукції з Кам'янсько-Дніпровського району Запорізької області, не могли повністю закрити існуючі потреби ринку.

«Нетрадиційним у цей період року шляхом вирішення проблеми недостатньої пропозиції огірка на внутрішньому ринку України було збільшення обсягів імпорту овочів із Польщі та ще більш відчутне зростання обсягів постачання з Молдови.

В результаті, ще з початку звітного тижня під тиском нових партій імпортного огірка місцеві комбінати зменшили попередні відпускні ціни на свою продукцію від 30% до 50%», — зазначають експерти.

Фахівці прогнозують, що в сегменті тепличних огірків та томатів поганих звісток для споживачів у наступні кілька місяців очікувати не варто.

«У червні-липні продовжуватиме збільшуватися пропозиція овочів на ринку як зі стаціонарних комбінатів, так і господарств, які вирощують огірки та томати у відкритому ґрунті. До того ж, до активної фази сезону найближчим часом увійдуть інші сезонні культури, тож очікується поступове збільшення пропозиції ранніх овочів борщового набору та картоплі на ринку», — прогнозують аналітики.