Аграрії Миколаївщини отримали 1,4 тис. т насіння пшениці від ФАО

23 листопада 2022, 16:13 1655

Джерело фото: suspilne.media

Сільськогосподарські підприємства територіальних громад Баштанського та Вознесенського районів Миколаївщини отримали понад 710 т насіння пшениці, Миколаївського району — більше 690 т.

Зерно надавала Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), повідомляє «Суспільне».

За словами директора компанії-постачальника Надії Іванової, всього по області роздали 1402,1 т насіння.

Баштанська громада та дві громади Вознесенського району отримали 710,5 т, із них Баштанська ТГ — 241 т, Мостівська ТГ — 245 т, Доманівська ТГ — 224,5 т. Громади Миколаївського району отримали 691,6 т, із них — 961 одноосібник. Одноосібні господарства отримували до 400 кг насіння.

Зазначається, що аграрії області отримали насіння дев'яти сортів. Зерно було відкаліброване, протруєне та розфасоване у мішки.

«Всі сорти української селекції, переважно Одеського селекційно-генетичного інституту, а також сорти Інституту фізіології рослин та генетики. Посухостійкі сорти від одеситів здебільшого отримали фермери з півдня області», — пояснила Надія Іванова.

До кандидатів на отримання насіння, як зазначила директорка підприємства, були певні вимоги. Претендент мав бути зареєстрований відповідно до законодавства України, обробляти від 20 до 50 га землі, здійснювати господарську діяльність не менш як рік.

Загалом на роздачу 1400 т насіння витратили майже три тижні.

«Ми все освоїли, роздали насіння. Наприкінці ще з’явилися у списках охочі, кажуть, що щойно дізналися, але обсяги вже закінчилися», — додала Надія Іванова.