Viterra купує у Cargill логістичні активи в Австралії

26 вересня 2024, 16:53 640

Viterra уклала угоду про придбання у Cargill складських і транспортно-розвантажувальних потужностей, а також мобільного суднонавантажувача в Австралії.

Про це говориться у повідомленні компанії

Зазначається, що Viterra інтегрує об’єкти у свою існуючу мережу зберігання та обробки і планує здійснити значні початкові та поточні інвестиції для оптимізації операцій відповідно до стратегії компанії щодо зв’язку закордонних об’єктів із глибоководними портами, швидкою залізницею для транспортування максимальних обсягів зерна протягом першого півріччя.

«Це придбання дозволить нам ще більше підвищити ефективність ланцюгів постачання в Південній Австралії та Західній Вікторії, надаючи величезні можливості нашим клієнтам», — заявив головний виконавчий директор Viterra Limited Девід Маттіске.

Cargill має довгострокову угоду про доступ до зерна з експортного ланцюга постачань Viterra, що дозволяє їм продовжувати закуповувати зерно у виробників на цих підприємствах і в австралійській мережі Viterra.

Для подальшої підтримки клієнтів Viterra в Австралії в липні компанія оголосила про інвестиції в розмірі 35 млн австралійських доларів у склади та транспортно-розвантажувальній базі Wolseley. Проєкт передбачає розширення майданчика та запровадження швидкого завантаження залізницею для з’єднання майданчика з глибоководним терміналом Outer Harbor компанії Viterra.

Очікується, що придбання буде завершено в першій половині 2025 року за умови погодження з відповідними органами. Умови продажу не розголошуються.